Een boekenlamp als cadeau: praktisch, attent en een teken van zorgzaamheid

Een leuk cadeau voor iemand die je nog niet zo heel goed kent uitkiezen, kan lastig zijn. Het liefst kies je een redelijk neutraal cadeau uit waar niemand  aanstoot aan zal nemen. Je kunt er dan voor kiezen om daarbij zo uniek als mogelijk te zijn en iets de te geven dat zeer waarschijnlijk niet door iemand anders wordt gegeven. In dat geval kan een boekenlamp een zeer geschikt cadeau zijn. Boekenlampen (of leeslampjes) zijn niet alleen leuk om te geven, maar kunnen ook een teken zijn van bedachtzaamheid en zorgzaamheid.

Boekenlampen zijn uiteraard het perfecte geschenk voor elke bibliofiel of boekenwurm. Maar ook mensen die nauwelijks een boek lezen, kunnen er baat bij hebben. Iedereen wil immers wel eens snel bij weinig verlichting even wat bij te schijnen om de smartphone beter te kunnen zien of een aantekening in de agenda te maken. Boekenlampen bieden net voldoende licht voor het lezen op donkere of slecht verlichten, maar kunnen ook gewoon als sfeerverlichting gebruikt worden.

Waarop letten bij het kopen van een boekenlamp

Bij het kopen van leeslampjes moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste wil je er zeker van zijn dat het licht helder genoeg is om voldoende verlichting te geven. Vervolgens wil je nadenken over het type licht. De meeste boekenlampen gebruiken LED-technologie, die energiezuiniger is dan gloeilampen. Je wilt ook rekening houden met de grootte van de lamp en de flexibiliteit van de armen.

Er zijn veel stijlen en ontwerpen van boekenlampen verkrijgbaar. Er zijn traditionele ontwerpen, zoals die met metalen voet en verstelbare armen, maar ook moderne ontwerpen met strakke vormen en heldere kleuren. Je kunt zelfs boekenlampen vinden die op batterijen werken of zelfs op USB.

Boekenlampen zijn een geweldige manier om iemand speciaal te laten zien dat je om hem of haar geeft. Niet alleen helpen ze het lezen gemakkelijker en aangenamer te maken, maar wellicht ook om hen de mogelijkheid te bieden wat sfeer in de kamer te brengen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *